Kiemelt események

A junior II korosztály tíztánc ranglistáján negyedik helyen áll párosunk Perei Peti és Sárközi Noncsi

A Hajdúböszörményi ranglista versenyt követően Peti és Noémi a negyedik helyet foglalhatta el nagyon-nagyon megérdemelten. Sőt! Egyes - velünk szemben elfogultsággal nem vádolható - szakmabeliek véleménye szerint standardból nemhogy a negyedik, de még inkább az első-második helyen lett volna a helyük. Sajnos ismét bejött a magyaros látásmód. "Keveset mutattak", azaz nem táncoltak "nagy figurákat" lévén, hogy C osztályos versenyzők. Igaz, hogy a legjobb kontaktjuk volt és összességében is korrektül és stílusosan a táncoltak. Ez nálunk kevés.
De még csak ezután jött a "meglepetés" az első latin táncban. A pontozók egy része csak a negyedik helyre, míg az egyszem külföldi pontozó (akinek nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő eredményességű neveltjei vannak) következetesen a második helyre tette a párunkat. Csak a harmadik tánctól "vette észre" a pontozói testület egy része az egyébként második helyezésre érdemes párost.
Hasonlóval már sajnos találkoztunk. Más eredmény született a Tiszapart Open versenyen nemzetközi zsűri előtt és más a korosztályos Magyar Bajnokságon (egy és ugyanazon mezőnyről). Valahogy másként látnak a külföldiek mint mi? Lehet, hogy az ő véleményük hitelesebb?
Már tavaly is sok kívánnivalót hagyott maga után a böszörményi verseny rendezése. Az idei pedig még azon is túltett. A délelőtti előversenyre is szemrebbenés nélkül elkértek 1500 ft-ot a belépőre. Csúszott a verseny, rossz volt a szervezés, sokszor nem megfelelő zenéket adtak és még az ennivaló is elfogyott koraestére a büféből. A WC-ben nem volt papír és még sorolhatnánk. Ez egy kiemelt verseny volt!
De csak ezután jött a svédcsavar. Egyik kiváló párosunk a verseny kiadványában egy másik klub színeiben lett feltüntetve. A "legszebb" az egészben az, hogy még a versenyt rendező sem érti hogyan?!? Valószínűleg egy titkos terrorszervezet műve volt az egész. A szomorú az egészben viszont az, hogy az MTÁSZ jelentésben és ranglista nyilvántartásban is végig rossz adatokkal szerepelt a páros. Szegény Domokos Pista két napot izzadt a szövetségi irodában, hogy helyreigazítást kérő leveleink nyomán helyrehozza az otromba tévedést. Köszönjük Pista!
Lehet, hogy a magyar versenytánc a magyar foci mintáját követi? Csodálkozunk ha fogynak a párok?

Szerintünk viszont ők voltak a legjobbak egyike. Peti és Noémi. Gratulálunk!


Fotó: Megyeri László

A portál tartalmában való kereséshez adjon meg egy szót, vagy kifejezést