Május 24-én a blackpooli WinterGardens nagy báltermében elkezdődött az idei Blackpool Dance Festival. Az első nap egyik izgalmas versenyét a Professional Rising Star Latint élőben is láthattuk, ahol végül a sokszoros WDC amatőr bajnok Neil Jones & Ekaterina Sokolova (Anglia) végzett az első helyen. Ezen a versenyen nagyszerűen debütált egy kedves ismerős páros, Pavel Zvychaynyy & Veronika Vasilova (Németország). Ők a legjobb 12-ben végeztek. Pavel és Veronika tavaly novemberben Gyomaendrődön járt és velünk együtt ünnepelte a klubunk fennállásnak évfordulóját. Gratulálunk nekik!

 

Április első hetében rendezték meg ez évben a több, mint fél évszázados múltra visszatekintő Blackpool Junior Dance Festival táncversenyt. Ez a verseny a 'nagy testvéréhez' hasonlóan hagyományosan rendkívül színvonalas verseny, csupa jól felkészült, kiváló képességű táncosokkal.

Graham Oswick a ma aktív angol top trénerek egyike, aki 1988-ban már fiatal tanárként tanított a szombathelyi nyári tánctáborban. A folytatásban található videót azért érdemes megnézni, mert azon kívül, hogy markánsan és látványosan mutatja be a standard és latin-amerikai táncok stílusjegyein át a kézzelfogható különbségeket, egyúttal demonstrálja azt, hogy mindkettő alapja valójában a kristálytiszta társastánc. Két kiváló páros ugyanazon figurákból álló koreográfián át demonstrálja ezt a szilárd közös alapot.

A portál tartalmában való kereséshez adjon meg egy szót, vagy kifejezést

TÁMOGATÓINK