A Rumba Táncklub megalakulásának 50. évfordulója alkalmából szeretettel invitálunk minden volt és jelenlegi táncosunkat, táncbarátot, valamint a klasszikus táncos szórakozást kedvelő érdeklődőt a Jubileumi Találkozónkra, amely egyben immár a XVI. Rumba Bál.

Ez a táncestély alkalmat nyújt az egykori táncosok találkozására, a táncos múlt felelevenítésére, újbóli bemutatkozásra és közös szórakozásra.

A 2022. október 29-én (szombaton) este 18 órakor, a gyomaendrődi Kállai Ferenc Művelődési Központban megrendezésre kerülő táncos találkozó nosztalgia táncbemutatóval, vacsorával, a nívós báli zenére táncolás élményével, a tombolahúzás izgalmával és a társasági együttlét varázsával várja az igényes szórakozásra vágyó érdeklődőket.

A belépőjegyek elővételben válthatók a rendező RUMBA Táncsport Egyesület internetes oldalán.

Jegyelővétel: https://rumbatse.hu/jubileum

Információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Azokban az időkben, amikor a központi politikai akarat azt szerette volna, hogy a szocialista kultúra felé forduljanak az emberek – igaz a tinédzser lányok miniszoknyában, a fiúk farmerben, hosszú hajjal jártak és nyugati rockzenén szocializálódtak – mégis akkor lelt termékeny talajra Gyomán a konzervatív társastánc stílus. 

Azok a ’lázadó’ tinik hajlandók voltak csinos táncruhát és öltönyt venni, hogy több héten át, óráról órára, fegyelmezetten sajátítsák el a társasági táncok alapjait, a közösségi viselkedés szabályait egy diák tánciskola keretében.

Az 1972 kora tavaszán zárult tánciskola igen lelkes és vállalkozó szellemű fiataljaiból alakult meg a gyomai Katona József Művelődési Ház társastánc műkedvelő művészeti csoportja. A táncklub, mely a társastáncoknak egy, a nyugati világban már fél évszázada művelt, de itthon még nem igazán elterjedt formáját, a kifinomult versenystílus megismerését vállalta fel, nem is sikertelenül.

Március 16-án egy asztaltársasággal képviseltette magát táncklubunk az ötödik gyomaendrődi Sportbálon. Ez évben végre sok olyan zene is elhangzott amelyre alapos tánctudással felvértezett tagjaink is jól szórakoztak.

 

 

A portál tartalmában való kereséshez adjon meg egy szót, vagy kifejezést

TÁMOGATÓINK