Kiemelt események

Legutóbbi cikkeinkben sokat foglalkoztunk az új szabályokkal. A szabályoknak őrei pedig a döntnökök - nemzetközi vizeken a Chairman-ek - akik nemcsak nálunk, hanem szerte a világon nagyon fontos emberek. Ők hivatottak arra, hogy érvényt szerezzenek a szabályok betartásának. Nálunk ez igen látványosan szokott megnyilvánulni azzal, hogy a versenyvezető fennhangon citálja a párokat rapportra a döntnök elé. Hál istennek a társadalmi döntnöki intézmény jóvoltából ma már az is előfordul, hogy a párost négy-öt döntnök is vekzálja.

Nagy nemzetközi versenyeken ez igen szolidan, szinte észrevétlenül zajlik, ha egyáltalán előfordul a párok fegyelmezése. Azért akad példa néha itt is. A 2008-as angol International Open Championships brentwoodi profi latin versenyén kapta telibe Andrej Skufca és Elena Khvorova páros a szigorú és határozott döntnök reguláját. Ha nem lettünk volna ott hát nem is hisszük el. De mivel ott voltunk készítettünk róla videót is. Íme.

Tipp: Ha összenyomottan jelenik meg a videó, akkor kattints a jobb egérgombbal és válaszd ki az úszómenüből a Stretching is fill funkciót. Előbb a Stretching is uniform fog megjelenni aztán érhető el a fill.

A portál tartalmában való kereséshez adjon meg egy szót, vagy kifejezést