Június 4-én lezajlott a 40. Savaria táncverseny, amely az idén a Latin Európa Kupa jegyében zajlottNagyon szép verseny volt. Sajnálhatják azok, akik nem lehettek ott az idén.

A Savaria versenyek története 1966-ban kezdődött. Nekem és akkori klubtársaimnak csak 1973-ban nyílott lehetőség arra, hogy megnézzük az azévi Savaria táncversenyt. Olyan nevek indultak akkor, mint Peter Maxvell vagy a latin-guru Espen Salberg. Van a birtokomban egy nagyon új DVD Salbergről. Mit mondjak? Még ma is nagyon tud!

Az előző évben (1972-ben) Alan és Hazel Fletcher volt a latin bajnok a Savarián. Velük 1998 és 1999-ben illetve az idén februárban találkoztam továbbképzéseken. Egy élmény volt az előadásuk.

A Savariák történetében még nagyon sok nagy név bukkant fel. A teljesség igénye nélkül. Richard Gleave, Donnie Burns, Gaynor Fairwaether, Colin James és a maiak közül Andrei Skufca, Katerina Venturini, Dmitry Timokhin, Anna Bezikova, Riccardo Cocchi, Joanne Wilkinson, Peter Stokkebroe, Kristina Juel stb., stb. Micsoda nevek!

És most lássuk az idei verseny részleteit.

19 nemzet párosa állt rajthoz. A mezőnyben három magyar is versenyzett. Természetesen a magyar pár Vescovo Maurizio és Törökgyörgy Melinda mellett a finn szinekben versenyző Fitori Adrienn partnerével Mikko Kassalainennel, valamint az egykori magyar színekben, de ma már osztrák színekben versenyző Vladimir Velev és Bodócs Gabriella.A verseny döntőjét a nézőtérről kísérte figyelemmel a sokszoros profi világbajnok Bryan Watson és Carmen, akik udvariasan megtapsolták a szép teljesítményt nyújtó döntős párokat.

A versenyen meggyőzően fölényes tudásával, kivételes eleganciájával, könnyedségével és szép testplasztikájával rendelkező Maurizio és Melinda a mezőnyből messze kimagaslott. Minden elismerésünk!Nekünk nagyon tetszett még - és a közönség másik kedvence volt Melindáék mellett - az orosz Andrey Zaitsev és Anna Kuzminskaya. Szép pár és nagyon tud!Nekünk nagyon bejön az orosz stílus. Jellemző, hogy a nemzetközi mezőnyben iszonyatosan sok orosz nevet látni különböző nációk színeiben indulni.

A verseny végeredménye:
1. Maurizio Vescovo - Törökgyörgy Melinda (Magyarország)
2. Zoran Plohl - Tatsiana Lahvinovich (Szlovénia)
3. Andrey Zaitsev és Anna Kuzminskaya (Oroszország)4. Emanuele Soldi - Elisa Nasato (Olaszország)
5. Martino Zanibellato - Michelle Abildtrup (Dánia)
6. Eugen Vosnük - Katharina Simon (Németország)

Az est fénypontja természetesen a sokszoros világbajnok vérbeli profi páros, Bryan Watson és Carmen Vincelj produkciója volt.Kedves Savaria. Boldog születésnapot és még további 40 évet! - mondta búcsúzásul a verseny nagyon lelkes közönsége.

A portál tartalmában való kereséshez adjon meg egy szót, vagy kifejezést

TÁMOGATÓINK