Április 16-án Székesfehérváron a Laguna TSE szervezésében lezajlott az idei B Osztályos Országos Bajnokság.

A verseny gördülékenyen zajlott és számunkra is szép eredményekkel végződött.

Molnár Ádám és Paróczai Rebeka a 14. helyen végzett a junior II latin kategóriában.
A helyezésnek nem tulajdonítunk különösebb jelentőséget mert tudjuk, hogy több tudással bírnak mint amit a mostani eredmény mutat.Perei Péter és Sárközi Noémi a junior II latin kategóriában az ötödik helyen végzett.

Mészáros András és Mészáros Györgyi a felnőtt latin kategóriában szintén ötödik helyezést ért el 24 pár versenyében.Gratulálunk a táncosainknak! A versenyről készült fotók megnézhetők a képtárban.

A versennyel kapcsolatos egyébként nagyon szubjektív véleményünk a következő oldalakon olvashatók

Menj Tovább... az újabb képek és információk megtekintéséhez

Igen meleg nap volt az április 16-i B Osztályos OB napja Székesfehérváron. Az egyébként jól szervezett verseny számunkra rossz szájízt eredményező momentuma csupán az volt, hogy a jó időben megküldött fotókat nem tették be a műsorfüzetbe. Ez ügyben egyébként várjuk a rendezők válaszát.
A fenti incidens nem zavart különösebben abban, hogy jól táncoljanak a gyerekeink. Egy dolog zavart csak. Molnár Ádám sajnos elfeküdte a nyakát erre a jó kis versenyre. Így nem igazán tökéletes tartással állt ki a parkettre. Ez is közrejátszott abban, hogy igazi formájuk alatt versenyeztek az OB-n. Az eredmény az ami, tudomásul vesszük.
Így aztán nem igazán foglalkozunk azzal, hogy a pontozók hogyan látták a párokat. Nekem csak az volt kiakasztó, amikor a junior II standard versenyen a "púpos", merev és szemmel láthatóan bizonytalankodó, technikailag gyenge és ráadásul zenén kívül táncoló páros a hatos helyett a hármast kapja. Ez van!?
Nyilván volt sok melléfogás és jogos "keresztbe pontozás is". Néhány esetben a pontozó őszinte véleményt mondott a "nagy nevű?????" párosról és beadta neki a hatost is, mert megérdemelte!
Egy korábbi hasonló esetben egy magát igencsak nagyra tartó klub ennek úgy adott sajtóhátteret, hogy "széllel szemben kellett táncolnia a lepontozott párjuknak". Szóval ennek a "szélproblémás" klub párosának most is nagy szembeszéllel kellett küzdenie, mert jól lemaradt a döntőről. A helyzet csupán az, hogy nem a szembeszél az ő problémájuk, hanem a tánctechnikának és a táncolás lényegének a fogyatékos ismerete. Ha ezt leküzdik még esetleg lehetnek egy középkategóriás magyar párosok és esetleg zsenge fiatalságuk reményteli éveiben valamilyen alacsony szintű trénerek is. Nem több!
Mert bizony ám ők azok. Trénerek! És itt felmerül a jó öreg erkölcsi aggály. Milyen az amikor egy táncművészeti főiskolás tanonc, művészeti iskolás alkalmazott, táncsportklub tréner versenyez más igazi amatőrrel és ráadásul egy táncművészeti főiskolai tanár pontozza őket. Erkölcsileg ez teljesen helytálló? Sportszerű esemény?
Hál istennek a mese vége mindig heppiend. Győz az igazság. Győztek azok akik tudnak táncolni és kiestek azok akik nem tudnak, de majd fogják azt tanítani! Bizony!
Szegény magyar táncsport! Mi lesz veled néhány év múlva?

A portál tartalmában való kereséshez adjon meg egy szót, vagy kifejezést