Kiemelt események

Megjelent a szövetség márciusi versenynaptára amelynek egyáltalán nem örültünk.

A Magyar Táncsport Szövetség Szakági Elnöksége közzétette a 2005. márciusi versenynaptár változatot. Eléggé kétséges, hogy-e naptár megfelel-e az érvényes versenyszabályzatnak. Furcsa és nem publikus körülmények között kerülnek ide felvételre versenyek utólag. Hol van már a hat hónapos szabály érvényesülése, pedig ott van a versenyszabály hatályos rendelkezései között. (Lásd írásunk folytatásában!)
A szakági elnökségnek az események után kullogásával és kapkodó módosításaikkal nekünk most sikerül kihagynunk egy ranglista versenyt. Hogy mi értelme van egymást követő napon rendezni a junior II Latin Magyar Bajnokságot és a junior II Latin Ranglistát? Azt bizonyára a "szakági elnökség" kellően meg tudja indokolni "szakmailag meg miegymás".
Mi most ezt kihagyjuk mert inkább elmegyünk Brnoba. Ott legalább lesz egy jó verseny a táncosokért és nem egy értelmetlen időpontban megrendezett verseny csak azért, hogy azt kipipálhassuk.

A továbbiakban megnézhetitek itt vagy le is tölthetitek a módosított naptárt.

Itt letölthető a VERSENYNAPTÁR 2005. márciusi kiadása

Vettem a bátorságot és írtam március 15-én egy levelet az elnökségnek megkérdezve azt, hogy valóban igaz-e az, hogy a C osztályos bajnokság és a junior II latin ranglista március 3-án lesz Tökölön mert hát a versenynaptárban erről egy szó sincs.

Természetesen választ nem kaptam csak az MTÁSZ honlapján hipp-hopp (március 16-án) megjelent a versenynaptár amelyben már ott díszelgett a hír. A dátum és hely, no meg a versenyformák igazak!

Kommentár nélkül egy két tény

Kivonat a versenyaszabályzatból

8.§
A versenyrendezési kérelem
(1) A Magyar Táncsport Szakszövetség, a Magyar Táncsport Szakszövetség bármely tagszerve­zete vagy más jogi vagy magánszemély táncversenyt szervezhet, rendezhet, ha ....
...b.) Az engedélyt az erre rendszeresített űrlapon kell kérni.
c.) A versenyrendezési kérelem űrlapját értelemszerűen, írógéppel vagy nyomtatott betűkkel jól ol­vas­­hatóan kitöltve levélben, telefaxon vagy személyesen kell a Magyar Táncsport Szakszövetség Szakági illetékesének benyújtani.
d.) A versenyrendezési kérelmet a versenyt tervezett időpontját megelőzően legalább 6 hó­nap­pal kell eljuttatni az MTÁSZ irodájába. (kivétel az Akrobatikus Rock and Roll szakág)
e.) A versenyrendezési kérelmet a Magyar Táncsport Szakszövetség Szakági elnöksége köteles 15 napon belül elbírálni és döntéséről a Szakfelügyelő Szervezetet haladékta­la­nul értesíteni. A verseny engedélyezését vagy letiltását is írásban kell vissza­kül­deni a versenyrendezési kérelem benyújtójának
f.) Amennyiben a verseny megrendezést a Magyar Táncsport Szakszövetség Szakági elnöksége engedélyezi, akkor a Szakfelügyelő Szervezet kijelöli a verseny hivatalos résztvevőit (pontozóbírók, döntnök). A kijelölést 15 napon belül meg kell tennie, majd értesíteni kell a rendezőt. Ezek után el kell készíteni a versenykiírást, mely tartalmazza:

És a tények

22/2005.(II.28.)
A Versenytánc Szakág előterjesztése alapján az MTÁSZ elnöksége a következő klubközi versenyeket vette fel a hivatalos versenynaptárba:
február 27: II Kner Kupa klubközi Kner TSE Ez egy unikum. A verseny után egy nappal felvenni a naptárba. Bravó!!!
március 20: Soroksár Kupa klubközi Botafogó TSE
május 21: Szőke Tisza 2005 Nemzetközi Táncverseny Papiron SC

Már nem is fárasztom magam azzal, hogy az április 3-ai C osztályos Országos Bajnokság és a Latin Ranglista kitűzése, a pályázat elbírálása sem igazán felel meg az elnökség korábbi kiírásainak. Ha valakinek van türelme az az MTÁSZ portálról össze tudja szedni az információkat, döntéseket és ki tudja rakni a mozaikokat. Elég furcsa és torz kép lesz belőle.

A portál tartalmában való kereséshez adjon meg egy szót, vagy kifejezést