A GOC 2009. harmadik napján a juniorI latin versenyre is sor került. Deák András és Paróczai Zsófia csattanós választ adott azoknak a sznoboknak, akik azt hiszik, hogy az eredményesség pusztán azon múlik, hogy ki melyik klubban táncol és kitől tanul. Megyeri Csaba tanítványai ma bebizonyították, hogy ők a legeredményesebb magyar juniorI latin táncosok. A GOC hivatalos eredmény listái jelen állás szerint legalábbis ezt bizonyítják. Gratulálunk!A hivatalos végeredmény:

1. Rozhkov, Sergey - Zakharova, Marina (Oroszország)
2. Pavlov, Nikita - Dichka, Veronika (Oroszország)
3. Lioli, Yury - Shishkina, Daria (Oroszország)
4. Birca, Alexandru - Milinceanu, Alina (Moldova)
5. Timofeev, Vladimir - Shirobokova, Vasilisa (Oroszország)
6. Nikitin, Evgeny - Sharanova, Ekaterina (Oroszország)

..15. Deák András - Paróczai Zsófia (Magyarország - Rumba TSE)

.. 47 – 49. Hatházi Ádám - Andor Barbara (Magyarország)
.. 82 – 83. Horváth Kende Soma - Gombár Emese (Magyarország)

[Szösszenet]

Hogy lehet az, hogy a legutóbbi magyarországi junior ranglista negyedik helyezettje egy rangos nemzetközi versenyen 32-34 helyet is rá ver a hazai ranglista ezüstérmes párosára, az egy héttel ezelőtti zánkai juniorI latin verseny győztesére. Ez nem lehet a véletlen vagy a szerencse műve.
Nyilván más szemmel nézik az igazán nagy nemzetközi versenyek pontozóbírói a táncosokat és más prioritásokat állítanak fel az értékelés során.
Jó lenne ha nálunk is nemcsak szavakban, hanem érdemben is követnénk a világban zajló folyamatokat. Hál istennek évek óta nagyon sok kiváló sztártréner, profi táncos érkezik az országba, akik sok-sok okos és megszívlelendő dolgot mondanak a táncról, annak minőségéről és legfőképp az ahhoz vezető útról. Sajnos ezt az esetek döntő többségében vajmi kevés táncos és még kevesebb hivatalos pontozóbíró látogatja. Így aztán nem is csoda ha a versenyek előtt, alatt, közben fél füllel olyanokat hall az ember a táncosok 'szakmai' eligazításakor, hogy: "gyakorold a mosolygást, figyelj a pozitív kisugárzásodra, használd a kezed".
És az alapok? A tiszta egyértelmű munka a zenében, a technikában, testmunkában, harmónia és dinamika a pároson belül. Ez nem fontos?

Ilyen és hasonló gondolatok is feltörtek belőlünk, amikor azt láttuk, hogy Andriska és Zsófi szinte hajszálnyira volt a középdöntőtől egy olyan mezőnyben amiről sok hazai táncos és táncszakember még hírből sem hallott, nemhogy látott volna.

Egyébként bocs, ha szösszenetünk miatt bántva érezné magát valaki. Véleményünkkel csupán az igazságérzetünknek adtunk hangot és jobbító, előremutató célzatúnak is szántuk.

A portál tartalmában való kereséshez adjon meg egy szót, vagy kifejezést