Kiemelt események

Egyes jólértesült amatőr táncosok tudni vélték a múltban és még manapság is, hogy a verseny eredmények már a versenyek kiírásakor vagy a verseny helyszín kijelölésekor, de legkésőbb a verseny napján a zsűri szobában már előre eldőlnek. Nos ezek a feltevések a legendák világába tartozó romantikus - de inkább naív - elképzelések.

Ha esetleg lenne vagy lett volna ilyen - bár én ezt kétlem - semmi alapja nincs. Ez derült ki május 22-én vasárnap, amikor az MTÁSZ SZAKSZ szervezésében egynapos pontozóbírói továbbképzésre került sor.

A jó hangulatú és őszinte eszmecserén nem voltak tabuk és előfordult egy-két "odamondás", "keresetlen szavú" vélemény nyilvánítás is. A megérzésem szerint ezek tényleg őszinte és jobbító szándékú megnyilvánulások voltak.

A képzés vezetője és moderátora Zsámboki Marcell volt.

Terítékre került az nagy kérdés is, hogy miért nem szeretik az amatőr táncosok a pontozóbírókat? Most készítünk egy röpke "népszavazást" előre gyártott válaszokkal.

Menj Tovább... az újabb képek és információk megtekintéséhez és a szavazás eléréséhez.

A szemináriumi program első részében elméleti síkú - néha majdnem parttalan és tartalmatlan - általános vita volt. A második részben a pontozási szempontok kerültek kivesézésre egy kis ad-hoc bemutatóval. Az utolsó részben az április 2-i győri standard verseny és a junior II latin verseny felvételei alapján a pontozási szempontok egységes értelmezését kísérelték meg a jelenlévők.

Szóval jó lett volna ha az amtőr táncosok is láthatták és hallhatták volna a pontozók vívódásait és anomáliáit. Nem könnyű 10-15 másodpercben nagy pszikai terheléssel - sokszor egész napos feszült figyelem mellett - valamennyi fontos szempont objektív és egyértelmű felmérésével 6-8 vagy több párost összehasonlítani és értékelni. Ehhez nagy gyakorlat és tapasztalat is kell.

Ha valamin hát azon szomorkodhatnának az amatőrök, hogy jónéhány "profi", pontozó nem teszi tiszteletét az ehhez fogható képzéseken. Az amatőröknek sokat kellene tanulni és gyakorolni a pontozóknak pedig itt kellene véleményt nyilvánítani és nem az újságok hasábjain a szembeszélről síránkozni, vagy a hazai pálya lejtéséről elmélkedni.

A portál tartalmában való kereséshez adjon meg egy szót, vagy kifejezést