Az ember életében egyszer-kétszer előfordul, hogy kénytelen lakhelyet változtatni. Egyrészt azért, mert kinőtte a korábbit, másrészt azért, mert nem érezte magát jól a régi lakhelyén. Honlapunk tíz éves történetében másodszor vagyunk kénytelenek átköltözni másik webszerverre. A mostani költözés oka az, hogy nem éreztük magunkat jól a korábbi lakhelyünkön. Túl sok konfliktusunk volt a főbérlővel, ezért hát új főbérlőt választottunk.
Viszlát Freeweb! Üdvözlet Novonext!


Első ősi honlapunkat az Extra.hu ingyenes internet szolgáltatónál indítottuk el. Ez az oldal az akkori - ma már elavult - gyakorlat szerint statikus html lapokra épült. Később egy kicsit átdizájnoltuk, de gyakorlatilag az alapok ugyanazok maradtak.
2005. január elsején indítottuk mostani portál rendszerű szájtunkat a Freeweb.hu-n. Azért itt, mert a PHP kódolású és MySQL adatbázisra épülő portál rendszert műszaki alapjait a Freeweb ingyenesen szolgáltatta. Ez az első lépések megtételére kiválóan alkalmas volt. Sajnos az ingyenesség miatt sok korláttal is szembe kellett nézni. Például azzal, hogy a nagyszámú látogatás miatt az SQL utasítások (tranzakciók) számát limitálták. Nyilván a webszerver "padlóra küldésének" elkerülése érdekében. Valószínűleg ez az eredője a rendszeres "Proxy error" üzenetnek is.

Folytatás a Tovább.. után

A lassú vagy lehetetlen elérés nemcsak a látogatókat bosszantotta, de a rendszeres karbantartást és frissítést is lehetetlenné tette. Ezért választottunk egy fizetős oldalt. Köszönjük a Novonext bt-nek a tárhelyet és bízunk benne, hogy az átköltözést követően hosszú ideig stabil műszaki lapokon nyugodhat kicsi, de számunkra nagyon fontos webszájtunk.

A portál tartalmában való kereséshez adjon meg egy szót, vagy kifejezést