Szöveg méret

Aktualitások

 
 
 

A vírusjárvány miatti korlátozó intézkedések következtében a Retro tánctanfolyam bizonytalan ideig szünetel.

Kérjük szíves megértésüket!


Információ:
+36-20-244-1336
info@rumbatse.hu

Bejelentkezés

Regisztrált felhasználók itt jelentkezhetnek be. Ha még nincs regisztrálva, megteheti itt.

Home

Egy legendával szegényebben

Nemrég, nincsen fél éve, hogy Szentesen találkozhattunk Mirko Gozzoli és Edita Daniute profi párossal. És sajnos ma már ezt is csak múlt időben használhatjuk, mert a napokban jelentette be Edita, hogy visszavonul az aktív versenyzéstől. E kiváló táncosnő nagyszerű partnerével, Mirkoval egy bálványozott páros volt a standardosok társadalmában. A Szentesen róluk készített és a YouTubon posztolt videónak a mai napig 46.352 látogatója volt, számos pozitív kommenttel. A párosra emlékezve rábukkantunk a következő videóra, amely a 2011-es UK Openen készült.

{youtube}J36GzxiMkNA{/youtube}

Számunkra kedves is és tanulságos is ez a felvétel. Kedves, mert 2009-ben Bournemouthban pontosan ezekre dallamokra láttuk táncolni Mirkót, még Alessia Betti partnerével. És tanulságos is, mert akkor is - és most is - sziklaszilárd basic koreográfiával vezették be szóló táncukat. A mostani videó első nyolc ütemében is megvillantják a basic figurák valamennyi szépségét.

Megnyugtató, hogy a normális világ azért mindig is az marad. A mai tanárunknak a tanára is azt mesélte a múlt század hetvenes éveiben, hogy az egyik - akkori - profi páros színtiszta basic-kel nyerte meg az éppen soros világbajnokságot. Ehhez képest a mai fiatalok szinte irtóznak a basic-től és valamilyen misztikus vonzalommal viszonyulnak az open figurák felé. Gyanítjuk, hogy ennek a lélektani okai mellett taktikai okai is vannak. Meggyőződésünk szerint a basic sokkal nehezebb és leleplezőbb. A basic-kel hamarabb kiderülnek a felkészületlenségből, tanulatlanságból, gyakorlatlanságból és még számtalan okból következő fogyatékosságok. Épp ezért a 'látványos open' szinte jótékony lepelként szolgál ezek elfedésére. És ez nem jó, mert ez önbecsapás. Előbb vagy utóbb úgy is felszínre kerülnek a táncos fogyatékosságok.

Azoknak akiknek fontos a jó basic, azoknak ajándékként e cikk folytatásában közzétettük a 2009-es UK Open Mirko Gozzoli-Alessia Betti páros angol keringőjét.

{youtube}GkRI_kXAkl8{/youtube}

Ha valaki jól megfigyeli a két felvételt talál benne egy közös vonást. Ez pedig a koreográfia. Igen, úgy van! A két koreográfia azonos. Vagyis lehet új partner, telhet el két-három év a jól bevált koreográfia nem fog változni. Na ezt is meg kellene tanulnia az ifjú titán amatőröknek, akik a koreográfia szüntelen módosítgatásából remélik zsenge képességeik 'hatalmas' eredményekre váltását.

Látogatók

Oldalainkat 39 vendég és 0 tag böngészi

Támogatóink

Videóink a YouTube-on

Facebook Like Button

Impresszum

Kiadó
Rumba Táncsport Egyesület
Szerkesztésért felelős
Megyeriné Csapó Ildikó egyesületi elnök
Szerkesztőségi kapcsolat