Szöveg méret

Aktualitások

 
 
 

A vírusjárvány miatti korlátozó intézkedések következtében a Retro tánctanfolyam bizonytalan ideig szünetel.

Kérjük szíves megértésüket!


Információ:
+36-20-244-1336
info@rumbatse.hu

Bejelentkezés

Regisztrált felhasználók itt jelentkezhetnek be. Ha még nincs regisztrálva, megteheti itt.

A világ legnagyobb junior versenye

Április első hetében rendezték meg ez évben a több, mint fél évszázados múltra visszatekintő Blackpool Junior Dance Festival táncversenyt. Ez a verseny a 'nagy testvéréhez' hasonlóan hagyományosan rendkívül színvonalas verseny, csupa jól felkészült, kiváló képességű táncosokkal.

Külön meg kell említeni, hogy egy magyar táncos, Hatházi Ádám a junior Samba és Latin összetett versenyben is első helyezést ért el. Nem csoda, hogy ma már Kanadai színekben versenyez, hisz ezt az eredményt is mélyen elhallgatta a magyar táncos 'szakmai sajtó' és a versenytánc szakmai szervezet. Ma már nem sikk nálunk Maurizio Vescovo és tanítványai? Azokat már nem érdekli a sorsa és mostani eredményei, akik jó öt éve még extázisban sikoltoztak a latin világbajnokságon? Hiába keresi az MTáSz a megújulást és a kitörési pontokat, amikor az elmúlt két évtized gyakorlatilag arról szólt, hogy itt hagyták ezt az országot azok, akik tettek is a táncért és nemcsak beszéltek róla. Hosszú lenne a lista!

Külön érdekesség, hogy élőben is lehetett nézni a versenyeket. Hol? Hát nem nálunk, hanem az oroszoknál. Nem csoda. Nézzük meg a startlistát és számoljuk meg az oroszokat. És persze a magyarokat is. Persze, hogy nem találunk. Miért is lennének ott? Blackpool az nem fontos, hisz ott nem hagyják érvényesülni gyermekeinket, ott nem lesz sikerélményük az egyébként 'sikerorientált csemetéknek'. Igaz, hogy soha meg nem ismerik az igazi minőség lélekemelő hatását és a komoly kihívás emberformáló képességét. Sajnos egy évvel ismét tovább távolodtunk a világtól.

{flv}juniorbp_tv1{/flv}

Látogatók

Oldalainkat 37 vendég és 0 tag böngészi

Támogatóink

Videóink a YouTube-on

Facebook Like Button

Impresszum

Kiadó
Rumba Táncsport Egyesület
Szerkesztésért felelős
Megyeriné Csapó Ildikó egyesületi elnök
Szerkesztőségi kapcsolat